een Mars voor en van mensen zonder papieren en migranten in België (voorjaar/zomer 2013)

Oproep voor een voorbereidende vergadering voor een mars voor en van mensen zonder papieren en migranten in België (voorjaar/zomer 2013)

Beste allemaal! 

Het collectief Sans Papiers Belgique en de mensen die hen steunen roepen u op voor een eerste werkvergadering dinsdag 13 november om 18u voor de organisatie van een mars die doorheen verschillende Belgische steden zal passeren tijdens de lente/zomer 2013.  

In juni 2012, 120 mensen zonder papieren en zij die hen steunen komende vanuit verschillende Europese landen hebben een Europese mars ondernomen voor de vrijheid van verkeer en van vestiging voor alle migranten en mensen zonder papieren. De mars die gepasseerd is langs verschillende Europese steden is gestart in Brussel zette haar weg verder langs Leuven en Luik. Die 3 dagen in België hebben de kans gegeven om kennis te maken met verschillende mensen die deel uitmaken van een beweging van mensen zonder papieren in België en in gans Europa.  http://marche-europeenne-des-sans-papiers.blogspot.be/

In navolging van deze zeer interessante ervaring, hebben verschillenden onder ons het idee gelanceerd om een mars te houden doorheen België in de lente/zomer 2013, om de banden te verdiepen en uit te breiden tussen de verschillende Belgische steden met andere bewegingen van mensen zonder papieren, migrantenbewegingen en zij die hen steunen. Dankzij deze ontmoetingen doorheen het ganse land hopen we zo een nieuwe zichtbaarheid te geven aan de problematiek van migraties en de situatie van migranten en mensen zonder papieren in ons land.

Tegelijkertijd zetten we onze samenwerking verder met de “internationale coalitie » van mensen zonder papieren en migranten om zodoende de actiemogelijkheden van dit netwerk uit te breiden.

Voorstel van agenda voor dinsdag 13 november van 18u tot 20u(30)

  • Doel en belang van de organisatie van zulk een mars (verwachtingen)

  • Bepalen en organiseren welke steden interessant zijn en geïnteresseerd zijn (wie contacteert wie en wanneer?)

  • werkgroepen voor volgende vergadering (en wat moet er hiervoor al voorbereid worden)

Wij nodigen u uit voor deze eerste bijeenkomst op dinsdag 13 november om 18u in het Anker, Marcqstraat 25 te 1000 Brussel (vlakbij metro St Katelijne/sainte catherine lijn 1-5)

Indien u niet aanwezig kan zijn, maar u bent bereid om u hiervoor in te zetten en uw heeft reeds een aantal voorstellen, laat het ons weten per mail: spbelgique@gmail.com

Elk initiatief in uw regio kan ons helpen om dit evenement te verwezenlijken. Een verslag van deze eerste vergadering zal u toegezonden worden evenals een uitnodiging voor een volgende vergadering.

 

 

Contact:
spbelgique@gmail.com

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s